SZŰZ - KOS

A Szűznek ezen a téren is gyors és agresszív a Kos, több kedvességre, odafigyelésre, törődésre van szüksége. A Kos sokkal többet szeretkezne, mint a Szűz. A Kos nem sok időt szakít az előjátékra, márpedig a Szűz csak akkor tud feloldódni, ha sokat és szeretettel foglalkoznak vele.

Tanács: A Kosnak nagyobb türelemmel kell a Szűzhöz fordulnia és persze rendet tanulnia. A Szűz legjobb, ha visszafogja csípős nyelvét, mert a Kos egyszer csak meggondolja magát és továbbáll.

 

SZŰZ - BIKA

Nagyon összeillenek az ágyban: a Bika érzéki, türelmes szerető, ez pedig könnyen feloldja a Szüzet a gátlásai alól. A Bika azon kevesek közé tartozik, aki el tudja varázsolni a Szüzet és közel engedi magához.

Tanács: A Bikának önbizalmat kell a Szűzbe csöpögtetnie, a Szűz hálából jobb, ha nem sokat kritizálja az érzékeny Bikát, mert az megmakacsolja magát, és csak nagyon nehezen békül meg. Mindkettőnek vigyázni kell, hogy ne váljon merevvé a kapcsolatuk - mint föld eleműek, erre hajlamosak -, és ne csak azért csináljanak dolgokat, mert "megszokták&", ugyanis emiatt elszürkülhet a kapcsolatuk.

SZŰZ - IKREK

Nem a szexuális vonzalom az, ami összehozza őket, hanem mert gondolkodásban nagyon hamar egy hullámhosszra tudnak kerülni, és hasonló a világlátásuk, mentalitásuk. Ez meglátszik a szexuális életükön is. Fiatalabb korukban az Ikreknek kitartásra van szüksége, amivel feloldhatja a Szűz vonakodását. Később, 10-20 év múlva nem fordítanak túl sok energiát szexuális élvezetekre.

Tanács: A Szűznek nem szabad túlzott kritikáival és maximalizmusával elijesztenie az Ikreket, az Ikrek pedig felelősségvállalást és kitartást és persze rendet tanulhat a Szűztől.

SZŰZ - RÁK

A Rák elhalmozza a Szüzet szenvedélyével, akinek szüksége is van erre, hiszen így könnyen fel tud oldódni gátlásai alól.

Tanács: A Szűznek vissza kell fognia csípős nyelvét, mert a Rák nagyon érzékeny, és hamar megsértődik. A Ráknak pedig meg kell próbálnia nem a szívére venni a Szűz megjegyzéseit és tompítania kellene a Szűz maximalizmusán. Egyikük sem az a tipikus optimista típus, ezért nehezebb időszakokban közös borúlátásba foghatnak - pedig nem szabad túlságosan komolyan venni az életet, és túl sokat aggódni olyan dolgokon, amelyek biztos, hogy rendbe jönnek.

SZŰZ - OROSZLÁN

Az Oroszlánban általában többet felébred a vágy, és hamarabb el tudja magát engedni az ágyban. A Szűz gátlásos jelleme itt is megmutatkozik: segíteni kell neki elengedni magát. A gátlások feloldásához az Oroszlánnak pedig csak addig van türelme, amíg szerelmes. Ezután, ha elutasításra talál, akkor keres egy odaadóbb és érzékibb társat.

Tanács: A Szűz ne kritizálja sokat az Oroszlánt, mert egyvalamit nem tud elviselni, és az a kritika. Az Oroszlán szeret annak tudatában élni, hogy ő tökéletes. Ha meghagyjuk őt ebben a hiszemben, akkor ragyogó partner lehet. Az Oroszlán pedig, ha jó társa akar lenni a Szűznek, akkor jobb, ha kicsit visszafogja nagyvilági életmódját, és mértéktartóbb életet él.

SZŰZ - SZŰZ

Hogy minkettőjük nehezen oldódik fel, egyszerre szerencséjük és balszerencséjük. Szerencséjük, mert tudják, mire van szüksége a másiknak, így van türelmük egymáshoz; és balszerencse annyiban, hogy gátlásosságukból nehezen fejlődik ki igazi, felszabadult szeretkezés.

Tanács: Vigyázniuk kell - mivel mindkettőnek inkább kevesebb önbizalma van -, hogy kritikáikkal ne ássák alá még jobban a másik önbecsülését. És persze meg kell tanulniuk, milyen érzés az utolsó előtti szó jogát gyakorolni.

SZŰZ - MÉRLEG

Szerelmüket nem feltétlenül a szexualitáson keresztül fejezik ki, főleg idősebb korukban. A Szűz gátlásos, és a Mérlegnek nem mindig lesz türelme feloldani a Szüzet. A Mérlegnek itt is csodálatra van szüksége, a Szűz pedig nem kifejezetten az a rajongó típus.

Tanács: A Szűz tanulhat egy kis könnyedséget a Mérlegtől, a Mérleg pedig egy kis rendszerességet a Szűztől.

SZŰZ - SKORPIÓ

A Skorpiónak ezen a téren is nehéz dolga lesz a Szűzzel, aki nagyon gátlásos, és egyáltalán nem tartja sem szépnek, sem vonzónak magát. A Skorpió azonban teljesen otthon van a csábításban: gyengéd és odaadó, ezért célt tud érni az először hideg, visszautasító és merev Szűznél.

Tanács: A Szűznek meg kell tanulnia elengedni magát, és átadni az élvezeteknek, ahogy azt a Skorpió mutatja. És persze nem szabad nagyon sokat kritizálnia a Skorpiót, aki nagyon öntudatos. A Skorpiónak pedig nagyon kitartónak és türelmesnek kell lennie a Szűzhöz, és akkor eléri nála, amit akar.

SZŰZ - NYILAS

A Nyilasnak itt is nehéz dolga lesz. A Szűz nagyon nehezen engedi közel magához a tüzes Nyilast. Ha van kitartás a Nyilasban, akkor játékosságával és ellenállhatatlanságával leveheti a lábáról a tartózkodó Szüzet. De nehéz csata lesz, minden egyes alkalommal. Elég valószínű, hogy mindig a Nyilasnak kell kezdeményeznie.

Tanács: A Szűznek meg kell tanulni azt a spontán életet, amit a Nyilas szeret, ha nem akarja, hogy a Nyilas elmeneküljön tőle. Nem szabad sokat kritizálnia a Nyilast, mert öntudatos. A Nyilasnak pedig türelmet és egy kis állhatatosságot kell tanulnia a Szűztől.

SZŰZ - BAK

Nem túl sokat szerelmeskednek, de ha igen, akkor - mint az élet egyéb területein -, itt is alaposak. Szeretik feltérképezni a másik minden porcikáját. A föld jegyek alapvetően érzéki jegyek, az más kérdés, hogy a Bak nagyon nehezen oldódik fel, a Szűz pedig még nehezebben. Szeretik a jól bevált szokásokat, nem törekszenek mindenáron a változatosságra.

Tanács: Mivel mindketten föld jegyűek, ezért hajlamosak a szokások rabjává válni. Ügyelniük kell, hogy ne ragadjon meg a kapcsolatuk egy szinten, ne csinálják mindig ugyanazt, mert elsivárosodik a kapcsolat, és kiüresednek az érzelmek. A Bak növelje a Szűz önbizalmát, a Szűz pedig próbálja kicsit lágyítani a Bak kemény jellemét.

SZŰZ - VÍZÖNTŐ

A Vízöntő valószínűleg nehezen fogja a Szüzet rávenni különlegesebbnél különlegesebb dolgokra, nem nagyon tudja kiélni vele kísérletező hajlamát. Ha van türelme a Szüzet feloldani, akkor nagyon jól érzik egymással magukat.

Tanács: A Szűznek szembe kell néznie a ténnyel, hogy a Vízöntő nagyon szabadelvű, és független kapcsolatra vágyik, ezért mindig el kell engednie őt, ha el akar menni. A Vízöntőnek pedig tudomásul kell venni, hogy a Szűz nem vágyik mindig külön utakra, hanem szereti a jól bevált dolgokat.

SZŰZ - HALAK

A Halak nagyon gyöngéd és beleérző szerető, ezért képes lesz a tartózkodó és hideg Szüzet felolvasztania. A Halak nagyon sok gyöngédségre és babusgatásra vágyik, és ugyanezt megadja társának is.

Tanács: A Halak folyamatosan adjon hangot tetszésének, mert ezzel növeli a Szűz önbizalmát. Ha nagyobb az önbizalma, akkor valószínűleg kevesebbet fogja kritizálni a Halakat, hiszen sok lelki támaszt kap tőle. A Szűz pedig próbálja tolerálni a Halak állandóságot és szokásokat nélkülöző, változatos életstílusát, mert neki szenvedés mindig mindent ugyanúgy csinálnia. Hagyjon teret a Halak egyéniségének a kibontakoztatásához, és ne korlátozza be őt.